Stethoscoop.jpg

Vitaliteit en duurzaamheid in de praktijk!

Your World is een vitaliteitstraject, dat huisartsen en praktijkondersteuners helpt om duurzaam te (blijven) dokteren.

Het vitaliteitstraject bestaat uit 3 stappen: analyse, diagnose en behandeling.

1. Analyse van de huidige situatie op basis van de Healthy Mind Platter (de ‘schijf van 8’ voor duurzaam dokteren). Welke ingredïenten zijn onmisbaar om duurzaam te dokteren? Hoeveel heb je nodig van elk ingrediënt, hoeveel geef je jezelf in werkelijkheid?

2. Diagnose van welk ingrediënt kun jij / kan jouw praktijk wel wat méér gebruiken? Wat is de oorzaak van het (relatieve) tekort aan dit ingrediënt? Welke belemmeringen moeten er worden weggenomen om dit tekort aan te vullen? Welke ludieke week-challenges kunnen we bedenken om met tiny habits dit ingrediënt onderdeel te maken van je dagelijkse praktijk?

3. Behandeling nadat de genoemde challenges zijn ingebouwd in de Your World app, kan de app worden gedownload en gebruikt door medewerkers van huisartsenpraktijken door heel Nederland. In de app kies je elke week een nieuwe gewoonte uit, die je helpt om veerkrachtiger en duurzamer te dokteren. Bevalt de nieuwe gewoonte, dan deel je hem met je collega’s. Bevalt hij niet? Dan start je een nieuwe challenge.

Analyse en diagnose worden gebundeld tijdens een vitaliteitssessie met de deelnemende huisartsenpraktijken. De sessie duurt normaliter 2-3 uur en wordt bij voorkeur gehouden met artsen en praktijkondersteuners uit verschillende  categoriën (leeftijd, geslacht, dorp / stad).

 

Uit de vitaliteitssessie komen challenges voort, die we na 2-3 weken nog eenmaal kort bespreken met de deelnemers van de vitaliteitssessie, om zeker te weten dat dit is wat ze bedoelden. Na het verwerken van de feedback gaan deelnemers met hun praktijk aan de slag met de challenges van de testvariant van Your World.

De behandeling start zodra de input van de deelnemers is verwerkt in de app. Een app voor artsen, door artsen dus!

Wat is er nodig? We zijn op zoek naar 4-5 huisartsenpraktijken (twee medewerkers per praktijk), die aan het vitaliteitstraject willen deelnemen om de app zó te maken dat hij optimaal aansluit bij de dagelijkse (huisartsen-) praktijk.

Wat kost het je? 2-3 uur tijd voor de vitaliteitssessie, 1 uur voor de terugkoppeling en max 5 minuten per dag voor het gebruik van de app tijdens de testfase. De vitaliteitssessie is een fysieke bijeenkomst op een centraal gelegen plek in Nederland. De terugkoppeling is online.

 

Wat levert het je op? Een noemenswaardige bijdrage aan de vitaliteit en duurzaamheid van huisartsenpraktijken in Nederland, een jaar lang gratis toegang tot Your World voor alle medewerkers van jouw praktijk, inzicht, veerkracht en (zonder extra moeite!) een duurzamere manier van dokteren.

Wil jij ons helpen om onze tiny habits aan te laten sluiten bij de dagelijkse praktijk?

 

Meld je aan via info@your-world.nl

YW Challenge your habits.JPG
Arts en Leefstijl.jpg