top of page

NHG-Congres 2024

Vitaliteit en duurzaamheid
in de praktijk

Werken in een huisartsenpraktijk is de laatste jaren echt afzien! Vooral door inhaalzorg en een stijgende zorgvraag (meer en complexere problemen per patiënt) is de werkdruk de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. We vinden het allemaal vanzelfsprekend dat een huisartsenpraktijk goed voor haar patiënten zorgt. Maar zorgt het personeel van de praktijk ook goed voor zichzelf?

Uit een peiling onder 1150 huisartsen (uitgevoerd in opdracht van de Landelijke Huisartsen Vereniging - 2021) blijkt dat driekwart van de huisartsen de werkdruk als te hoog ervaart en dat ruim de helft van de huisartsen de laatste jaren minder energie heeft.

Zorgelijk, want voor het (blijven) leveren van goede patiëntenzorg is een vitale en duurzame praktijk juist zo belangrijk!

Your World verzorgt een vitaliteitstraject dat huisartsenpraktijken helpt om duurzaam te (blijven) dokteren. Dat doen wij door medewerkers te stimuleren om stapsgewijs nieuwe duurzame gewoontes uit te proberen en door belemmeringen weg te nemen die deze duurzame gewoontes in de weg staan.

Scoop_edited_edited.jpg

Zeven ingrediënten

De basis voor Your World is de Healthy Mind Platter, een schijf met zeven dagelijkse ingrediënten voor een gezond brein. Een gezond brein geeft medewerkers van de praktijk de 'veerkracht' die ze nodig hebben om uitdagingen thuis en op het werk beter het hoofd te bieden. In Your World hebben we een achtste ingrediënt aan de Healthy Mind Platter toegevoegd. Ook (zorgen voor) de natuur kan namelijk je 'veerkracht' verbeteren. 'Persoonlijke duurzaamheid' en 'klimaat duurzaamheid' zijn in Your World daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vitaliteitssessie bij het NHG-Congres  2024

Tijdens het NHG-Congres verzorgen wij een vitaliteitssessie voor medewerkers van huisartsenpraktijken.

  • Leer je met behulp van de Your World app welke ingrediënten van de Healthy Mind Platter belangrijk voor je zijn. Leer je aan welke ingrediënten je de meeste behoefte hebt. Dat is namelijk voor iedereen verschillend !

Scherm-groen.png
Your World
  • Onderzoek je voor jezelf waar je in de praktijk tegenaan loopt bij het invullen van die behoefte

  • Leer je van Lucia van Vliet (huisarts bij huisartsenpraktijk Dijkzicht in Noordwijkerhout) hoe zij met Your World vitaliteit (terug) in de praktijk heeft gebracht.

Tijdens de sessie:

Wil je weten hoe je de vitaliteit van de medewerkers in de praktijk behoudt of misschien zelfs verbetert? Schrijf je in voor de sessie 'de maaltijdschijf voor een vitale geest' op het NHG-congres

Wil je iets vragen?

Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier

bottom of page