top of page

Mantelzorgers

Jouw wereld, jouw zorg!

Het leven met een zorgintensief (volwassen) kind kan erg 'volgepropt' zijn. Vaak is er maar weinig tijd voor jezelf. 

Je kind heeft specifieke zorg en aandacht nodig. Je moet boodschappen doen. Er moet eten op tafel komen. De was moet gedaan worden. Het huis moet schoon en opgeruimd zijn. Je hebt misschien nog een partner, familie of vrienden die je aandacht vragen. Of een baan waar ook nog een hele berg taken op je ligt te wachten. En natuurlijk probeer je als ouder (ondanks alle drukte) ook nog eens met geduld, warmte en liefde voor je kind te zorgen. Soms ben jij daardoor de laatste die jouw aandacht krijgt!

Om die drukte en hectiek het hoofd te kunnen blijven bieden, om warmte en liefde aan je kind te kunnen blijven geven, is het juíst belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. 

'Jouw wereld' kan jou (en je gezin?) helpen om langer en met meer ontspanning ('duurzamer') te zorgen voor je zorgintensieve kind. Dat is voor iedereen fijn!

Vitaliteitsprogramma

Ons vitaliteitsprogramma helpt je om lekker in je vel te zitten ondanks je drukke leven en de zorg van je kind. Ook als je kind inmiddels de volwassen leeftijd heeft bereikt! Het programma geeft je op een unieke, creatieve manier inzicht in wat je nodig hebt om je mentale veerkracht te behouden en helpt je om daar invulling aan te geven.

Het vitaliteitsprogramma is gemaakt vóór ouders, dóór ouders van zorgintensieve kinderen!

Zeven ingrediënten

De basis voor Your World is de Healthy Mind Platter, een schijf met zeven dagelijkse ingrediënten voor een gezond brein. Een gezond brein geeft je de 'veerkracht' die je nodig hebt om uitdagingen in het dagelijks leven beter het hoofd te bieden. In Your World hebben we een achtste ingrediënt aan de Healthy Mind Platter toegevoegd. Ook (zorgen voor) de natuur kan namelijk je 'veerkracht' verbeteren. 'Persoonlijke duurzaamheid' en 'klimaat duurzaamheid' zijn in Your World onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo draag je zonder extra moeite ook bij aan een gezondere planeet!

Vitaliteitssessie

Het vitaliteitsprogramma begint met een vitaliteitssessie.

Tijdens de sessie:

Scherm-groen.png
Your World
  • Leer je met behulp van de Your World app welke ingrediënten van de Healthy Mind Platter belangrijk voor je zijn. En leer je aan welke ingrediënten je de meeste behoefte hebt. Dat is namelijk voor iedereen verschillend !

  • Onderzoek je voor jezelf waar je in de praktijk tegenaan loopt bij het invullen van die behoefte

  • Leer je tijdens gesprekken met andere ouders hoe je met die 'belemmeringen' om kunt gaan.

Na de sessie mag je 6 maanden lang kleine duurzame gewoontes uit de Your World app proberen die je (nog) veerkrachtiger maken. 

Agenda online vitaliteitssessies

Voor alle ouders van zorgintensieve kinderen
 

  • Donderdag 30 mei van 09.30 tot 12.00 uur

€ 25,-

Per persoon

Excl. BTW

  • Woensdag 19 juni van 19.00 tot 21.30 uur (VOL)

  • Donderdag 20 juni van 19.30 tot 22.00 uur

  • Donderdag 4 juli van 09.30 tot 12.00 uur

Healthy Mind Workshop

Alleen voor ouders van kinderen met het Prader-Willi syndroom

  • Donderdag 16 mei van 09.30 tot 12.00 uur

Gratis

Gesponsord

Prader-Willi

Fonds

  • Woensdag 12 juni van 09.30 tot 12.00 uur (VOL)

  • Woensdag 3 juli van 19.00 tot 21.30 uur

Healthy Mind Workshop

Schrijf je in voor één van bovenstaande groepssessies. Bij de prijs is 6 maanden gebruik van de app en contact met lotgenoten uit de groep inbegrepen. 

Ben je op deze dagen verhinderd of heb je liever een één op één gesprek met een stress en burn-out coach die je kan helpen om veerkrachtig te blijven tijdens de intensieve zorg van je kind? Dan kun je een aparte afspraak maken.

Een individueel gesprek (online) duurt ongeveer 60 minuten en kost €60 (exclusief BTW). Ook bij deze prijs is 6 maanden gebruik van de app inbegrepen.

Wil je iets vragen?

Neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier.

Logo Prader Willi Fonds.png
Logo Kabuki.jpg
LOGO Stichting SATB2.jpg

Sponsors

bottom of page