Veel gestelde vragen

1. Hoe kan ik meldingen instellen?

2. Ik kan een challenge niet vinden. Hoe kan dat?

3. Hoe stel ik mijn profiel in?

4. Hoe bepaal ik mijn behoefte voor een ingrediënt van de Healthy Mind Platter?

5. Hoe kan ik vanuit de browser terug naar de app?

1. Hoe kan ik meldingen instellen? Your World kan je meldingen sturen om je te herinneren aan je challenge opdracht. Geef met de + en - aan op welk tijdstip jij notificaties wilt ontvangen.

Homepage_profiel aanwijzen.JPG
Notificatie instellen.JPG

Om meldingen te ontvangen heeft Your World verder nog je toestemming nodig. De manier waarop je toestemming geeft is afhankelijk van het besturingssysteem van je telefoon. Klik op IOS (Iphone van Apple) of Android voor verdere uitleg van de fabrikant:

2. Ik kan een challenge niet vinden. Hoe kan dat? Challenges zijn gekoppeld aan je profiel, zodat we challenges voor specifieke groepen kunnen maken. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld afdelingen, teams en functies. 

Als je een challenge niet kunt vinden, heeft dat te maken met de instelling van jouw profiel in de app. Controleer je profiel en pas deze waar nodig aan. Kom je er niet uit? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@your-world.nl

3. Hoe stel ik mijn profiel in?  Het goed instellen van je profiel is belangrijk, omdat sommige challenges gekoppeld zijn aan je functie en de afdeling waarvoor je werkt. 

Homepage_profiel aanwijzen.JPG
Profiel instellen.JPG

4. Hoe bepaal ik mijn behoefte voor een ingrediënt van de Healthy Mind Platter?  

 

David Rock en Daniel Siegel hebben de Healthy Mind Platter ontwikkeld met acht ingrediënten voor een gezond brein. Een gezond brein geeft je de 'mentale veerkracht' die je nodig hebt om uitdagingen thuis en op het werk het hoofd te bieden. 

Hoeveel van elk ingrediënt heb jij nodig om jouw brein gezond te houden? Op papier klinkt dit eenvoudig. In de praktijk is het soms best lastig. Behoeften kan je namelijk niet bedenken, maar moet je voelen.

Vaak ontbreekt het ons aan tijd om stil te staan bij wat we voelen. Soms vinden we van onszelf dat we niet zo moeten zeuren en gewoon door moeten gaan. Er zijn veel boeken over dit onderwerp geschreven.

 

Wij houden het hier bij een aantal praktische tips:

  • Neem de tijd. Zie het als een reis naar een gezond brein. Je hoeft er niet vandaag uit te komen.  

  • Voel je vrij en vergeet even wat anderen ervan vinden

  • Luister naar je lichaam. Voel of je lichaam je iets duidelijk wil maken. Je kunt dit herkennen aan ontspanning of spanning, warm of koud, rust of onrust, je hartslag en bijvoorbeeld je ademhaling.

  • Geef je emoties onderzoekend de ruimte. Dat maakt emoties minder eng en biedt de mogelijkheid om er wat van te leren. Blij, bedroefd, bang en boos zijn enkele voorbeelden van emoties.

  • Emoties kun je in je lichaam voelen. Kijk hier maar eens.

​​

Als je gevoel bij een ingrediënt positief is, verhoog je de behoefte. Als je gevoel bij een ingrediënt negatief is, verlaag je de behoefte in je berglandschap.

Als je het moeilijk vindt om te bepalen wat jij nodig hebt voor een gezond brein, is dat helemaal niet erg. Gun jezelf de tijd om erachter te komen waar je blij van wordt. Begin dan gewoon maar eens met het wekelijks opgeven van je stemming in de app. 

Je stemming helpt je om gevoel te krijgen bij waar je blij van wordt (je behoefte). Als je vervolgens invulling geeft aan je behoefte, bepaalt jouw stemming op zijn beurt weer of je goed zit.

5. Hoe kan ik vanuit de browser terug naar de app?  In ​de app kun je regelmatig op een link klikken voor 'meer informatie' over bepaalde onderwerpen. Als je op zo'n link klikt, verlaat je de app en kom je in de browser van je smartphone terecht. Hieronder leggen we uit hoe je makkelijk weer terug komt bij de app.

Iphone: 

  • Stap 1 : Klik op de link waarover je meer wilt weten, je browser opent vervolgens met de opgevraagde informatie

  • Stap 2: Als je klaar bent met lezen, klik je op het pijltje met YourWorld links boven in de hoek van je scherm

  • Stap 3: Je bent weer terug bij de app en kunt weer verder waar je was gebleven

Switch tussen app en browser 1.jpg
Switch tussen app en browser 2.jpg
Switch tussen app en browser 3.jpg

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Android: We zijn nog even voor je aan het uitzoeken hoe dit in Android werkt. Excuses voor het ongemak.