top of page
Burn-out cijfers

Het percentage werknemers met burn-out klachten is tussen 2015 en 2019 met ruim 3,5 procent punt gestegen tot 17%. Dat is bijna één op de vijf werknemers. Naar verwachting zal deze trend zich in verschillende sectoren voortzetten mede door de impact van COVID19 op de werk- en thuissituatie.

Afgezien van productiviteitsverlies en personeelsverloop, kost uitval als gevolg van burn-out tussen de €60.000 en €100.000 per uitgevallen werknemer. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Burnout pijl omhoog.JPG
Oorzaken
Balans4.JPG

De toename van burn-out klachten bij werknemers kan meerdere oorzaken hebben, zoals:

  • Uitdagingen: een toename van het aantal en/of de complexiteit van uitdagingen

  • Veerkracht: een afname van de 'mentale veerkracht'

Your World richt zich op het behouden en verbeteren van de 'mentale veerkracht' van werknemers, waardoor zij uitdagingen thuis en op het werk beter de baas kunnen.

Behoud van veerkracht

De 'mentale veerkracht' van werknemers wordt continu op de proef gesteld door veranderingen thuis en op het werk. Juist als het druk wordt, schieten belangrijke ingrediënten voor een gezond brein erbij in. Als werknemers het druk hebben, gaan ze multitasken en nemen ze bijvoorbeeld minder tijd voor slaap en ontspanning. Vaak komen werknemers en hun leidinggevenden daar pas in een laat stadium achter en liggen stress en burn-out op de loer.

Met Your World kunnen werknemers hun 'mentale veerkracht' regelmatig peilen en weten zij tijdig welke ingrediënten hun brein tekort komt.  Tijdens korte challenges kunnen zij nieuwe gewoontes uitproberen die helpen om de gezondheid van hun brein te behouden of te verbeteren.

smartphone portrait2.JPG

Veerkracht

Ontdek hoe het gaat met de 'mentale veerkracht' van groepen medewerkers.

Opbouw

Kijk hoe de 'mentale veerkracht' van groepen medewerkers zich in de loop der tijd ontwikkelt en hoe deze is opgebouwd.

Challenges

Kies uit een breed scala aan challenges die werknemers helpen om hun veerkracht te behouden of misschien wel te verbeteren.

Maatwerk challenges

Ontwikkel voor verschillende groepen medewerkers 'maatwerk challenges' die passen bij de initiatieven en ontwikkelingen binnen uw organisatie. 

Your World...

  • is er voor alle organisaties die iets willen doen aan burn-out preventie.

  • draagt bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties door 'groen gedrag' te koppelen aan 'mentale veerkracht'​

  • geeft inzicht in de 'mentale veerkracht' van groepen werknemers en hoe deze is opgebouwd.

  • maakt het mogelijk om gericht interventies te bieden aan groepen werknemers die dat nodig hebben

Sustainable Me4.JPG
  • is laagdrempelig

  • heeft een groot bereik door de online component

  • geeft werknemers autonomie en de ruimte om zelf te ontdekken hoe zij kunnen zorgen voor een gezond brein

  • stimuleert werknemers te zorgen voor een gezond brein en helpt daarmee burn-out (klachten) en bijkomende kosten voorkomen.​

Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in de app? Stuur een e-mail naar info@your-world.nl. Wij zijn u graag van dienst.

bottom of page