Earth time 2.JPG

Earth time

Officieel is earth time geen onderdeel van de Healthy Mind Platter. Toch draagt earth time meer bij aan een healthy mind dan je denkt.

 

De natuur geeft veel mensen een goed gevoel. We trekken tijdens weekenden en vakanties massaal naar het strand, de bergen, de heide en de bossen om 'op te laden'. De natuur kan onze veerkracht vergroten. Omgekeerd hebben wij invloed op de veerkracht van de natuur. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar bijna al onze dagelijkse gewoontes zijn van invloed op de natuur.

De impact van jouw persoonlijke leefstijl op aarde wordt uitgedrukt in je ecologische voetafdruk. Je ecologische voetafdruk is de oppervlakte van de aarde die jij nodig hebt om te kunnen leven, uitgedrukt in mondiale hectare (gha). Dan hebben we het niet alleen over de grootte van je woning of je tuin, maar ook over de energie en ruimte die nodig zijn voor het produceren van je boodschappen en je vervoermiddel. Je leefstijl, je vervoer en je vakanties dragen dus allemaal bij aan je voetafdruk.

Je raadt het natuurlijk al: de voetafdruk van de wereldbevolking is te groot voor de planeet waarop we leven. Volgens het Wereld Natuurfonds gebruiken we per persoon 2,6 gha, terwijl er maar 1,7 gha beschikbaar is.

Wat kan jij voor de natuur betekenen om te zorgen dat deze 'bron van jouw veerkracht' niet uitgeput raakt ? Wij willen graag met jou op zoek naar gewoontes die direct of indirect bijdragen aan jouw veerkracht en die van de natuur.

Externe link 547c31.JPG
Externe link 547c31.JPG
Externe link 547c31.JPG
Externe link 547c31.JPG