HMP alle.JPG
Logo Erasmus MC new.JPG

Korte Toelichting

 

Na het activeren van de app met de activatiecode krijg je uitleg over de healthy mind platter met zijn 8 ingrediënten (slapen, sporten, niksen, even niet gestoord worden, enz), die in de app zijn weergegeven als bergen.

 

Daarna vul je voor elk ingrediënt in wat je behoefte is (bv. 45 minuten matig intensief bewegen per dag, 7 uur slapen per nacht of 45 minuten per dag niets doen, etc.) en je vult in hoeveel tijd je echt per dag besteedt aan dat 'ingrediënt'. Het resultaat is een berglandschap dat jouw veerkracht weerspiegelt.

 

Je veerkracht staat niet vast, maar kan hoger of lager worden door veranderingen in je gedrag of in je omgeving. Het is daarom belangrijk elke dag of elke week (wat voor jou fijn voelt) je berglandschap te bekijken en bij te werken. Kijk steeds wat je kunt doen om je bergen in balans te krijgen en daarmee je veerkracht te verbeteren. Als je wilt, kun je challenges kiezen die je daarbij helpen.

 

Kijk in dat geval welke berg bij jou het meest 'uit balans is' (dus waar je behoefte en de werkelijkheid het meest uitéén liggen) en voor die berg kies je een challenge. Een challenge is een nieuwe 'dagelijkse gewoonte' die je een week uitprobeert. Als je een andere challenge leuker vindt mag dat natuurlijk ook, hoeft niet persé bij je meest discrepante berg te passen.

 

De Your World Ambassadeurs voor jouw afdeling hebben een team challenge (Healthy Mind@Work) gemaakt. In deze challenge maak je samen met je collega’s op een leuke manier kennis met ingrediënten die bijdragen aan het verbeteren van jouw veerkracht.

 

Schrijf alvast in je agenda:

 

Healthy Mind@Work: 12 t/m 19 november